Brielle
Brielle
2015. jún 07

Most ismét elérkezett a megfelelő alkalom arra, hogy egy újabb hasznos WordPress bővítményt mutassak be nektek. Ez pedig nem más, mint az Advanced Code Editor elnevezéssel bíró bővítmény. Mire is képes? Ha úgy érzed, hogy unod már az alapértelmezett WordPress code editort, melyben sosem találod meg azt a kódrészletet, amit keresel, akkor most jó helyen jársz. Ugyanis eme bővítmény kiemeli a kódokat, és számlálja a sorokat, akár a NotePad++.

Lássuk is, hogyan telepíthetjük. Nem lesz benne semmi nehézség. Csupán a bővítmények hozzáadásánál (Bővítmények/Új hozzáadása) írjuk be a keresőbe az Advanced Code Editor-t, majd amint kidobta, telepítsük, és kapcsoljuk be.

Ezután semmit sem kell csinálnunk vele, vagy beállítani, mivel autómatikusan bekerül a Sablon szerkesztőbe. Csak nyisd meg a Megjelenés/Szerkesztőt, és máris észreveheted a változást. Azt szeretem ebben a szerkesztőben, hogy többféle megjelenés közül is választhatsz, lenyitva a Change editor theme utáni fület, válogathatsz közülük, így a szemnek sem lesz megterhelő, ha néha sötétről világosra váltod a kód szerkesztőt.

A bővítményben az is egy jó pont, hogy többféle lehetőséget is felkínál számunkra, nem csak megjeleníti a kódot. Például egyik számomra kedvelt funkciója a kód részletekre való keresés. Ehhez csak a kis nagyító ikonra kell kattintanunk, majd beírnunk a keresendő kifejezést, és az megtalálja nekünk.

 

A következő ikonnal pedig ki is cserélhetjük az adott kódrészletet másra. Ha a kicserélendő kód többször is szerepel, akkor az összes találatot kicseréli, úgyhogy erre figyelni kell.

 

A bővítmény még számos nagyszerű funkcióval él, melyeket nem fogok végigmazsolázgatni a kis bemutatómban, csupán megemlítem őket. Lehet kommentet hozzáadni, ami a weboldalon nem fog megjelenni, csak a kódban. Akár le is mentheted a fájlt a gépedre, ha szeretnél róla biztonsági mentést, vagy kezdhetsz egy teljesen újat. Érdemes végignézni, melyik gomb mire való, mert tényleg nagyon hasznosak.

 

Ennél többet úgy érzem, nem kell mondanom, hiszen akinek felkeltette az érdeklődését, az úgyis le fogja tölteni. Én úgy gondolom, már csak amiatt is érdemes, mivel kiemeli a kódot, és így nem fog elfáradni a szemünk az egyszerű fehér háttértől, és az egyforma szövegrészletektől. A további funkciók pedig bónuszként szolgálnak, amik még érdemesebbé teszik a használatot.


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *