Ebben a tutorialban most az alakzat eszközök nyernek egy kicsivel nagyobb figyelmet, ismertetést. Hiszen ezek nagyon fontos eszközök lehetnek, ha jobban belegondolunk.
Tulajdonképpen, ezek alatt 2 eszközcsoportot kell értenünk, az egyik a toll eszközök, a másik meg a tényleges alakzat eszközök.
Az alakzat eszközök közül a téglalap és ellipszis eszközről nem lesz szó, mivel használatuk egyértelmű, nem kell semmit sem beállítani. A pirossal aláhúzott nevűeket fogom részletesen megtárgyalni.
Először is, jöjjön a lekerekített téglalap eszköz.
Itt tulajdonképpen csak a lekerekítés mértékét kell megadnod ahhoz viszonyítva, hogy mennyire akarod lekerekíteni – tulajdonképpen, ez világos. Lehet kísérletezni, hogy melyik a legmegfelelőbb szám, a lekerekítés mértékét képpontban adhatod meg, vagyis kpt-ben, viszont cm-ben is meghelet, csupán csak ezt kell beírnod a szám mögé.
Sokszög eszköz – Itt tulajdonképpen csak az oldalak számát kell megadnod, és annyi szögű lesz, értelem szerűen. Ne írj be túl nagy számot, mert egy bizonyos határérték felett már nem fog látszódni, hogy sokszögű xd
A vonal eszköznél csak a vonal vastagságát kell megadnod képpontban (persze ugyanúgy itt is lehet cm-ben)
Az egyedi alakzat eszöz kicsit már összetettebb, mivel itt sokféle forma közül választhatsz, ha a képen bekarikázott kicsi nyílra kattintasz.
Itt még akár letöltött alakzatot is betölthetsz, és saját alakzatot is lementhetsz, valamint kiválaszhatod, melyik, alapból tartalmazott alakokat jelenítse meg. (ha a mindre mész, akkor az összeset kiadja, ezért célszerű alapból ezt benyomni)
A toll eszközök is tulajdonképpen alakzat eszközök, mert a készített formát alakzatként kezeli.
A sima Toll eszközzel hullámot, cikcakkot készíthetsz, ez igazából már csak tőled függ. A lényeg, hogy mindig zárd be a kört, mert csak akkor lesz kész az alakzat.
Szabadkézi toll eszköz – nyilvánvalóan szabad kézzel rajzolhatsz alakzatot, ez kicsit nehezebb, úgyhogy csak gyakorlottak próbálkozzanak vele.
Szerkesztőpont hozzáadása – egy alakzat megrajzolása pontokból áll, legyen hullámos vagy szögletes – ezzel hozzáadhatsz új pontot az alakzathoz, a szerkesztőpont törlésével pedig elvehetsz.
Pont transzformációja eszköz – ezzel a pár meglévő pontból görbét húzhatsz az egyenes helyére.
Ennyi lenne az alakzat eszközök ismertetése, úgy gondolom, nem bonyolult, ezért érdemes használni ezeket a lehetőségeket. Minden csak gyakorlás kérdése, úgyhogy próbákozzatok :)

Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *