Miután telepítetted a WordPressedet, és mielőtt lényegesen használni kezdenéd, van pár alap beállítás, amit nem szabad elfelejteni átállítani, hogy minden megfelelően működjön.

Először is, minden bejegyzés egy alap kategóriába mentődik el, hogy egyzerűbben lehessen kezelni a dolgokat. Lépj te is a Bejegyzés/Kategória menüpontba! Itt az alap kategóriát, az Uncategorized-ot kellene átnevezni valami barátságosabbra. Itt add meg a keresőbarát nevét is (az is legyen ugyanaz, mint a címe), valahogy így:

Természetesen jól jön, ha emellé létrehozol más kategóriákat is, csupán azért érdemes átnevezni, mert így ha elfelejtesz kategóriát választani a bejegyzésednek, akkor nem az alapértelmezett neve fog megjelenni.

Most pedig ideje lesz átlépni a Bővítményekhez, és bekapcsolni az oldalváltót, mivel az alapértelmezetten nincsen benne a design-ban, és különben nem tudnál oldalt váltani a frisseknél. Tehát, lépj a Bővítmények/Új hozzáadása menüpontba!

A keresőbe gépeld be a PageNavi elnevezését, és keresd meg a megfelelő bővítményt, majd Telepítés most!

Ha sikeresen telepítetted, kapcsold is be autómatikusan, hogy működésbe lépjen. Természetesen csak akkor fog megjelenni oldaladon, ha több bejegyzés lesz, mint amennyi elfér egy oldalon.

Ezután pedig a Beállítások részlegre érünk végre. Itt lépj a Beállítások/Írási beállításokba, és ott a Formázásnál kapcsold ki a Hangulatjelek grafikus megjelenítését, ugyanis nem néz ki jól, ha a bejegyzésekben hangulatjelek jelennek meg, majd mentsd el :P

Majd az Olvasási beállításoknál tudod beállítani azt is, hogy egy oldalon hány bejegyzés jelenjen meg. Ne jeleníts meg sokat, mert akkor sokat kell tekergetni a vendégeknek.

 

Már csak egy beállításunk van hátra, ez pedig a Közvetlen Hivatkozások menüpont alatt lesz. Azt fogjuk beállítani, hogy az oldalaknak, bejegyzéseknek mi legyen az elérési URL-je. Alapértelmezettként egy ?p=123 féle van megadva, azaz minden oldalnak egy random számot ad meg. Mi most a bejegyzés címét fogjuk megadni elérésként. Így ha véletlenül valami mégis ugyanazt a címet kapja, a WordPress alapból hozzárendel egy számot. Így sokkal egyszerűbb lesz az oldal szerkesztése is :)

Remélem, segítettem ezzel az alap beállítások tippel. Természetesen, több mindent is be lehet állítani, de nem fogok mindent bemutatni, a legtöbb infó így is alaptudás nélkül megérthető. Ha kérdésed van, tudod, hol teheted fel!


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *