Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X WordPress – Alap beállítások X

Miután telepítetted a WordPresst oldalara, és mielőtt lényegesen használni kezdenéd, van pár alap beállítás, amit nem szabad elfelejteni átállítani, hogy minden megfelelően, és egyértelműen működjön.

Először is, minden bejegyzés egy alap kategóriába mentődik el, hogy egyszerűbben lehessen kezelni a dolgokat. Lépj te is a Bejegyzés/Kategória menüpontba! Itt az alap kategóriát, az Uncategorized-ot kellene átnevezni valami barátságosabbra. Itt add meg a keresőbarát nevét is (az is legyen ugyanaz, mint a címe), valahogy így:

Természetesen jól jön, ha mellé létrehozol más kategóriákat is, csupán azért érdemes átnevezni, mert így ha elfelejtesz kategóriát választani a bejegyzésednek, akkor nem az alapértelmezett neve fog megjelenni.

Most pedig ideje lesz átlépni a Bővítményekhez, és bekapcsolni az oldalváltót, mivel az alapértelmezetten nincsen benne a design-ban, és különben nem tudnál oldalt váltani a frisseknél. Tehát, lépj a Bővítmények/Új hozzáadása menüpontba!

A keresőbe gépeld be a WP PageNavi elnevezését, és keresd meg a megfelelő bővítményt, majd nyomd meg Telepítés most linket.

Ha sikeresen telepítetted, kapcsold is be a bővítményt, hogy működésbe lépjen. Természetesen csak akkor fog megjelenni oldaladon, ha több bejegyzés lesz, mint amennyi elfér egy oldalon.

Ezután pedig lépjünk a Beállítások menüpontba. Itt lépj a Beállítások/Írási beállítások aloldalra, és ott a Formázásnál kapcsold ki a Hangulatjelek grafikus megjelenítését, ugyanis nem néz ki jól, ha a bejegyzésekben hangulatjelek jelennek meg, majd mentsd el.

Majd a Beállítások/Olvasási beállításoknál tudod átállítani azt, hogy egy oldalon hány bejegyzés jelenjen meg. Ne jeleníts meg sokat, mert akkor sokat kell tekergetni a vendégeknek. Lehetőleg 4-8 bejegyzés közötti számot adj meg.

Már csak egy fő beállításunk van hátra, ez pedig a Beállítások/Közvetlen Hivatkozások menüpont alatt lesz. Azt fogjuk beállítani, hogy az oldalaknak, bejegyzéseknek mi legyen az elérési URL-je. Alapértelmezettként egy ?p=123 féle van megadva, ami azt jelenti, hogy a WP minden bejegyzés és aloldal URL elérésének egy random számot ad meg. Mi most a bejegyzés címét fogjuk megadni elérésként. Így ha véletlenül valami mégis ugyanazt a címet kapja, a WordPress alapból hozzárendel egy számot. Így sokkal egyszerűbb lesz az oldal szerkesztése is :)

Remélem, hogy ettől a néhány alap beállítástól kicsit átláthatóbban fogjátok tudni kezelni az oldalatokat. Természetesen lehetőségek tárháza áll még rendelkezésre a testreszabások terén, melyeket a felhasználó válogatja meg, hogy számára mi a kényelmesebb.


x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *