Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X Captcha bővítmény X

Még régebben elég gyakran megesett velem, hogy engedélyeztem a hozzászólás lehetőségét, és egy idő után azt vettem észre, hogy egyre több spam hozzászólás érkezik, melyekkel nem tudtam mit kezdeni. Akkor kezdtem el keresgélni olyan bővítmények után, melyek egy bizonyos féle ellenőrzés segítségével szűrik ki a spameket. Így találtam rá erre a nagyon egyszerű, és bizony hatásos bővítményre, mely nem más, mint a Captcha bővítmény. A következő leírásban ezt fogom részletesebben ismertetni.

Mi is az a Captcha?

A captcha az egyfajta ellenőrző kód, rendkívül sok helyen találkozhatunk vele, általában ezzel ellenőrizhetik, hogy nem vagyunk-e robotok. Legismertebb fajtájában eltorzított számokat, betűket kell pontosan beírnunk egy ablakba. A különbség ezúttal az lesz, hogy mi ellenőrizzük a hozzászólókat. Garantáltan minden robotot távol tart.

Miért is jó ez a bővítmény?

Először nézzük csak, mire is képes a kicsike. Kétféle lehetőség közül választhatunk, mindkettőben egy nagyon egyszerű matek példát kell megoldani. Az egyikben szavak segítségével, a másikban számokéval. A bővítmény azért is hasznos, mivel magyarosított, tehát ha magyar WordPressed van, akkor alapból ez a változat fog települni.

A biztonsági ellenőrzés a hozzászólás szövegdoboza alatt fog megjelenni, a helyzetét nem változtathatjuk, de úgy gondolom, nem is szükséges.

Telepítés folyamata

A bővítményt a szokásos módon, a Bővítmények hozzáadásával kereshetjük meg. A következő néven kereshetsz rá: Captcha by BestWebShop. Innentől már csak telepíteni kell, és bekapcsolni.

Használata

A beállításokat a vezérlőpultban a BWS Plugin » Capctha menüpont alatt érhetjük el. Be lehet állítani, hogy pontosan mikor jelenjen meg az ellenőrzés, valamint megadhatjuk, hogy milyen megnevezés alatt jelenjen meg a hozzászólás formban. Végül pedig megadhatjuk, hogy milyen matematikai műveletek jelenhetnek meg: összeadás, kivonás vagy szorzás.

Számomra ez egy nagyon hasznos bővítmény, hosszú ideje használom, és teljes mértékben bevált. Sosem kapok spam hozzászólásokat, így ezzel a gonddal nem kell többet foglalkoznom. Nektek is mindenképpen ezt ajánlom, és semmi mást.