Brielle
Brielle
2015. Sze 27

Már régóta tervezgettem, hogy nekikezdek egy Coppermine Galéria tutorial sorozatnak is, melyben többféle trükköt bemutatok majd főleg a Galéria formázásáról,  de először is kezdjük az alapokkal. Ebben a leírásban most bemutatom a Coppermine Galéria telepítését cPanelből lépésről lépésre.

Először is, lépjünk be oldalunk cPaneljébe. (www.oldalad.hu/cpanel). Amint beírtad a szolgáltató által megadott felhasználónevet, és jelszót, és sikeresen beléptél, a kereső sávba írd be, hogy Softaculous. Amint kiadta a keresés eredményét, kattints rá. (Ha legfrissebb cPaneled van, akkor kicsit máshogy néz ki, de a működése ugyanaz).

Ha beadta a Softaculoust, akkor ott az Image Galleries » Coppermine opciókat válaszd, majd az Install lehetőséget! Innentől fogjuk telepíteni magát a galériát.

Ezután kell kitöltenünk a telepítési űrlapot az adatainkkal. Az In Directory lehetőségnél a galéria elérési útvonalát add meg. Tehát ha azt szeretnéd, hogy a galériád a www.oldalad.hu/gallery címen jelenjen meg, akkor ide a gallery szócskát kell beírnod. De természetesen más megnevezést is adhatsz neki, mint például photos, kepek vagy galeria, ez már csak rajtad múlik.

A többi lehetőségnél a kép szerinti adatokat add meg, felhasználónévként és jelszóként olyat adj meg, amit meg tudsz jegyezni, mivel ezzel tudsz majd belépni a galériádba.

Ha mindent helyesen adtál meg, akkor kattints az Install gombra. Eltarthat 1-2 percig, mire települ a galériád, amíg a telepítés folyik, a következő betöltő csíkot fogod látni:

Ha a Coppermine Galéria telepítés a végéhez ért, és sikeresen lezajlott, akkor ki fogja adni a galériád URL-jét, illetve a bejelentkezési URL-t, melyhez a telepítés során adtad meg az adataid. Kattints a galériád URL-jére, hogy megtekinthesd, minden tökéletesen települt-e.

Ha minden jól ment, akkor a következő oldalt fogod látni, vagyis egy még teljesen üres galériát.

Ennyi lett volna a telepítés, mely egy teljesen egyszerű folyamat. Ha bármi gondod, kérdésed lenne, akkor az alábbiakban szívesen várom hozzászólásodat. :)


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *