Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X Egyszerre több háttér berakása X

Láthatjátok, hogy én is az oldalon használok több hátteret is, vagyis tulajdonképpen a fejlécem mögött a teljes fejléc található, egy rendes háttér, és egy lábléc. Ezzel tulajdonképpen azt is egyszerűen meg tudod oldali, hogy az oldalad ne csússzon szét különböző képernyőméreteken se, és végtelen hatást keltsen a fejléc.

 

 

Fontos dolog, hogy oldalad középre igazított legyen hozzá, különben nem fog működni tökéletesen. És még egy dolog: az oldaladon a fejlécnek a lap legtetején kell kezdődnie (biztosan veletek is megtörtént már, hogy lejjebb helyezkedett el, mint kéne). Most ezt is kiküszöböljük.
A következő CSS kódot kell a sajátodra formálnod:

body{
margin: 0; /*fejléc távolsága a lap tetejétől nézve: maradjon nulla!!*/
background: url('http://fejlécháttér'), url('http://lábléc'), url('http://oldalháttér'); /*háttérképek linkje*/
background-position: center top, center bottom, center top; /*hátterek elrendezése*/
background-repeat: repeat-x, repeat-x, repeat; /*hátterek ismétlődés*/}

Kódok használata:

background-position: háttér elhelyezkedése. vízszintesen: left, center, right/bal, közép, jobb, függőlegesen: top, center, bottom/felül, középen, alul. Először mindig a vízszintes elhelyezkedés kódját írd, majd kötőjellel a függőlegest.

background-repeat: repeat=minden irányban ismételje repeat-x=vízszintesen ismételje repeat-y=függőlegesen ismételje. A fejléc háttere például repeat-x legyen, hogy lefelé ne ismétlődjön.

Természetesen ugyanolyan sorrendben vonatkoznak az elhelyezkedésre való kódok, mint ahogy a background-nál beírod őket. Mindig a fejléc hátterét írd előre, majd a láblécet, és végül az oldal hátterét, különben fedni fogják egymást.

Kicsit így bonyolultnak tűnhet, pedig egyszerű, ha megérted! :) Kérdezni lehet, szívesen válaszolok!


x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *