Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X Facebook Page Plugin X

Még régebben volt egy tipp az oldalon, mely segítségével Facebook Like Boxot lehetett beilleszteni weboldalakra egy script segítségével. Sajnos mára ez a funkciója már megszűnt a Facebooknak, a tippet pedig törölnöm kellett. Viszont lecserélték egy sokkal korszerűbb, átláthatóbb verzióra, mely a Facebook Page Plugin nevet kapta. Ugyanazon funkciókkal él, és szerintem sokkal jobb is, mint az előző változat. Most akkor arról fogok beszámolni, hogyan készítsz te is ilyet a weboldaladra.

Rendkívül egyszerű dolgunk lesz az elkészítésével, minden egyértelmű lesz. Először is, látogass el a következő linkre: Facebook Page Plugin. Itt első lépésként mindenképpen írd be Facebookos oldalad URLjét. (ha egyedi URL-ed van, akkor egyszerű dolgod lesz. Viszont ha nem, akkor illeszd be az oldalad pontos címét.)

A következő beállításokat végezheted el a kód megszerzése előtt:

Width: írd be, milyen széles legyen a dobozod. Minimum 280 és maximum 500 pixel lehet.

Height: dobozod magassága kerül ide. Minimum 130 pixelesnek kell lennie, maximum bármennyi lehet.

Hide Cover Photo: ha bepipálod, akkor nem jelenik meg az oldalad borítóképe

Show Friend’s Faces: ha bepipálod, akkor megjeleníti azokat az ismerőseidet, akik lájkolták az oldalad.

Show Page Posts: legfrissebb oldal bejegyzéseidet jeleníti meg, ha bepipálod.

 

Kód beillesztése

Ha minden szükséges dolgot beállítottál, akkor már csak a kód beillesztése van hátra. A Get Code gomb megnyomása után a következő ablak jelenik meg két kóddal:

Az első kódot, ami maga a script, <body> tagbe kell illeszteni, tehát igazából lényegtelen, hogy hova illeszted. Érdemes fejléc kódba rakni, mivel akkor biztos, hogy nem fogod kitörölni, ráadásul ha már egyszer beillesztetted a scriptet, akkor azt többször már nem kell, akkor sem, ha két különböző oldalad Facebook oldalát szeretnéd megjeleníteni.

A második kódot pedig oda illeszted, ahol szeretnéd megjeleníteni magát a dobozt. Ez bárhol lehet, egy bejegyzésben, vagy oldalmodulban, ez már csak tőled függ.

 

Igazándiból, ennyi lenne az egész tipp. Nem kell semmiféle kód ismeret ahhoz, hogy beillessz egy ilyet az oldaladra, csupán meg kell adnod a szükséges értékeket, kitöltened a mezőket, és ennyi. Máris lesz egy nagyon praktikus Page Plugin dobozod, melyet minden látogatód könnyedén elérhet, és bekövetheti ezáltal az oldalad egy like gomb megnyomásával.