Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X Favicon készítése, berakása X

Mi is az a Favicon?? Tulajdonképpen egy .ico kiterjesztésű kis képecske, ami a böngésződ keretében jelenik meg az adott oldalakon. Természetesen, egyszerű ilyet készíteni, és beilleszteni sem olyan nagy ügy. Megmutatom, hogy kell.

 

Favicon elkészítése

Mint ahogy említettem, a favicon .ico kiterjesztésű, pontosabban favicon.ico a címe, és mivel, mint látjátok, ez nem egy átlagos kiterjesztés, ezért felmerülhet a kérdés, hogy hogy a fenébe lehet elkészíteni? Egyébként nem is bonyolult.

 

Először is, kell készítened egy nagyon apró képet, ugyanis a böngésző keretén sem túl nagy, mint ahogy látod, és ha nagyot készítesz, csak magaddal szúrsz ki, mert rossz minőségben kicsinyítődik le. 40×40-esnél nem érdemes nagyobbat készíteni. Érdekes dolog a képszerkesztő használata is, ugyanis nem támogatja mindegyik az ebben való elmentést. Hát akkor mit használj? A legjobb a Photoshop, ugyanis abban jó minőségű a kicsinyítés, de a Paint is megteszi, azzal is el lehet menteni.

 

Most megmutatom Paintben hogy működik, egyébként Photoshop-ban is pontosan ugyanígy. Ha elkészültél a kicsinyített képeddel, akkor menj a mentés máskéntra:

Egyszerűen be kell gépelned, hogy favicon.ico, és természetesen akkor a megfelelő formátumban menti el. Akkor lesz jó, ha elmentés után nem mutat semmilyen ikont a képnek, csak egy “üres lapot”. Készen is volnánk a faviconunkkal. Most már csak fel kell töltened, és beillesztened az oldalra.

 

Beillesztés az oldaladra

Nem lesz ez se bonyolult, csupán <head> tagbe kell beillesztened az alábbi kódot:

<link rel="shortcut icon" href="http://faviconelérésiurljefavicon.ico">

Összesen ennyi az egész. Ha mindent jól csináltál, meg kell jelennie a faviconnak a böngésződ keretén.


x Hozzászólás részleg x
2017 / 11 / 22 •

Szia Brielle!

Próbálgattam egy másik sablont, amiben volt egy favicon. És akármit írok át, nem hajlandó azt lecserélni és emiatt most egy Emilia Clarkos van.

Viszont a te sablonod mellett döntöttem, így ebbe szeretnék egyet beletenni, esetleg tudnál valami ötleted adni?

Feltöltöttem az ftpre, header.php-ba beírtam az itt leírtakat mégsem cseréli le nekem.

2017 / 11 / 23 •

Szia crozy!

Előfordul, hogy favicont külön meg kell nyitni az elérési URL-jén, és úgy kell ráfrissíteni, mivel már a böngésződben már betöltötted az oldalad, így elraktározódott már az előző favicon információja. (Előfordul, hogy a Clear Cache Chrome bővítményt is le kell töltened, és azzal frissíteni az oldalt)

Amúgy az én sablonomban már benne van a kódja, csak ki kell cserélned a képet URL-jét a te favionod URL-jére. Esetleg beilleszteni helyére ezt a kódot:

<link rel="shortcut icon" href="<?php echo get_stylesheet_directory_uri(); ?>/favicon.ico" />

Ezután pedig már csak fel kell töltened a favicon.ico fájlodat a téma mappájába FTP-n keresztül.

x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *