Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X Főoldal tartalmának módosítása X

Aki már régóta ismeri és használja a Coppermine Galériát, az tudja, hogy a főoldalon a tartalom egy bizonyos séma alapján jelenik meg: általában mindig megjelennek a kategóriák, valamint a galéria képei különböző módon összeválogatva. Természetesen ez is személyre szabható, vagyis a főoldalon úgy jeleníted meg tartalmadat, ahogy csak kedved tartja, ebben a tutorialban pedig pontosan erről lesz szó.

Mit érdemes elsősorban megjeleníteni?

Mint azt mát említettem, a kategóriák mindig helyet foglalnak a főoldalon. Ez nagyon fontos, hiszen a látogató ezek segítségével tud navigálni az oldalon, így egyértelmű, hogy ezeket meg kell jelenítenünk a kódban. Ezen kívül pedig amit mindig érdemes megjelenítenünk, az a navigációs útvonal, mely akkor jelenik meg, ha az egyes kategóriára, albumra vagy képre kattintunk. Ez visszavezet minket az előző albumokba, kategóriákba, illetve a főoldalra, így igen fontos eleme a főoldalnak.

Számomra még az is fontos, hogy megjelenjenek a legutóbb feltöltött képek, legutóbb frissített albumok. Ezt még variálhatjuk a legutóbb megtekintett, valamint a véletlenszerűen megjelenő képekkel. Most pedig térjünk a lényegre.

A főoldal tartalmának módosítása

Nem lesz szükséged kódismeretre, elegendő, ha tudod, hol kell beállítani a dolgot. Lépj be a felhasználói fiókodba a galériádon belül, majd keresd ki a Beállítások » Album List View » The content of the main page opciót. Itt majd találni fogsz egy alapértelmezett kódot, ahogy a galéria telepítése után jelenik meg a főoldalad.

Minta kód:

catlist/alblist/random,2/lastup,2

A kódod ilyen formában jelenik meg, per jelekkel különítjük el az egyes kódokat, valamint vesszővel elválasztva adjuk meg azt a számot, ami a megjelenő képeid sorát jelöli, ha többet szeretnél megjeleníteni, mint 1 sornyi kép.

A következő kódokat használhatod:

‘catlist’: kategóriák listája
‘alblist’: albumok listája
‘random’: véletlenszerű képek
‘lastup’: legutóbb feltöltött képek
‘topn’: legtöbbet nézett képek
‘lasthits’: legutóbb megtekintett képek
‘toprated’: legjobbra értékelt képek
‘lastcom’: legutóbbi kommentek
‘breadcrumb’: navigációs útvonal
‘lastalb’: legutóbb frissített albumok

Így tehát ha először a legutóbb a navigációs útvonalat, a legutóbb frissített albumokat szeretném megjeleníteni, majd a kategóriákat, a legutóbb feltöltött képeket, valamint véletlenszerűen megjelenő képeket, akkor a következőt kell beírnom:

breadcrumb/lastalb/catlist/lastup,2/random,2

Ennyi lenne ez a kis leírás a Coppermine Galéria főoldalának megjelenítéséhez. Ha kérdésed, vagy bármi észrevételed van, akkor hozzászólásban bármikor megírhatod.