Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X High Quality képek beszerzése X

Mint tudjuk, design elkészítésekor nagyon fontos szempont a kellékek minősége. Természetesen ez okból egyáltalán nem mellékes kérdés, hogy az adott képeket honnan szerezzük be. Ma erről fogok írni egy keveset, ami a segítségetekre lehet. Természetesen, annak most nem kell figyelnie, akinek megvannak a saját forrásai ebből a kérdéskörből, de most egy kicsit azokhoz fogok szólni, akik esetleg most csöppentek bele a honlapszerkesztésbe. Honnan szerezz be High Quality képeket?

– Mi is az a High Quality?? A High Quality=Magas minőség. Gyakran rövidítjük HQ-nak, több helyen is megjelenhet ez a rövidítés, most legalább már tudni fogod, ha eddig nem ismerted volna. Az adott sztárokról készül fotósorozatoknál, egyéb képeknél szokták hozzáfűzni ezt, vagyis ez esetben azt jelenti, hogy a kép viszonylag elég nagy felbontású, nem pixeles, és a színek sem túl haloványak. Design készítéshez ezeket a képeket a legalkalmasabb felhasználni. Persze, próbálkozhatsz innen-onnan összeszedett kisebb képekkel, de az eredmény nem lesz olyan megfelelő, mint amilyennek szeretnéd. Tehát, az első lépés, hogy mindig használj HQ képeket.

– Honnan szerezhetek be HQ képeket? – Most bemutatom, én honnan szoktam beszerezni. Természetesen az is fontos szempont, hogy mely hírességről szeretnél megfelelő képeket találni, ugyanis ez is fontos szempont.

1. Google a barátod

Az első módszert nem feltétlenül nevezném a legjobbnak, hiszen a Google-ben nem tudod az adott fotósorozatok alapján sorolni a képeket, de hogyha ez neked nem probléma, akkor van pár trükk, amivel találhatsz HQ képeket.

Írd be az adott sztár nevét, majd hogy photoshoot (ebben az esetben az évek megjelölésével is navigálhatsz) majd esetleg a HQ tagocskát is hozzáírhatod. Így már kaphatsz nagyszerű képeket, na de biztos vagy benne, hogy meg is felelnek a használatra?

01

Figyeld mindig a képek felbontását is, mert a vártnál kisebb képeket is beadhat ilyenkor a Google. A jobb eredmény érdekében használd a keresőeszközöket: méretnél kapcsold be a Nagy opciót, és akkor már biztosan a legnagyobb képeket fogod megkapni az ablakban.

Ezek közül már nyugodtan válogathatsz, és használd is bátran ezt a megoldást is, de azért előtte olvasd el a többi ötletet!

2. Sztáros Galériák

Egy másik nagyszerű (kedvenc) megoldásom a sztáros Galériák böngészése. Mivel rendkívül sok rajongói oldal van az interneten jól ellátott Galériákkal felszerelve, ezért az ilyen helyeken biztos fogsz találni néhány nagyszerű HQ képet. Ez a megoldás pontosan azért is jobb, mivel itt általában kategóriákra bontják a képeket évek szerint, így a legfrissebbeket is mindig megtalálod. Légy szemfüles, és mindig kövesd, mikor kerülnek fel új fotósorozatok, amiket esetleg felhasználhatsz.

A jó kis Galériás oldalak felkutatásában is segítségedre lesz a Google:

03

Természetesen, ezeknél is figyeld meg, hogy jó helyre navigálnak-e a találatok. Általában nem nehéz megtalálni ezeket a Galériákat, szóval biztos vagyok benne, hogy ezek után rájössz, miket érdemes letölteni.

Figyelj oda, milyen képeket töltesz le, majd ha biztos vagy az eredményben, akkor el is kezdhetsz dolgozni a design-odon a képek felhasználásával. Sok szerencsét, remélem, segítettem!


x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *