Ebben a segítségben kicsit a karakterformázásról lesz szó, vagyis a szöveg eszközről, és a szöveg minden stílusú formázásáról.

Először is, szükségünk lesz egy szövegdobozra, amibe elkezdhetünk gépelni. Készítettem egy fejlécalapot ennek a bemutatására, valamint egy welcome dobozt is készítettem. Erre fog kerülni a szövegünk.

Ezután a welcome dobozra megfelelő nagyságú szövegdobozt húzunk a szöveg eszközzel. Természetesen, lehetséges úgy is, ha csak valahova odakattintunk a szöveg eszközzel, és elkezdünk írni. De ha alapból kijelöljük a területet ahová a szövegünk kerülni fog, sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.

Majd ha begépeltük a megfelelő szöveget, akkor utána meg kell formálnunk. A Photoshop menüsora alatt láthatóak az alap szövegformáló eszközök.
1. betűtípus
2. betűméret
3. betűszín

Még a sorban ott láthatjuk a betű rendezését is, viszont hiányzik a sorkizárt elrendezés. Ám az is előhozható egy egyszerű módszerrel.

Ablak menüpont>Bekezdés opcióval előhozható a Bekezdések kezelése. Itt mindent megtaláltok a bekezdések kezeléséről, még a sorkizárt stílust is. Így egyszerűen sorkizárttá tehetitek a szövegeteket.

A másik jó karakterformázó lehetőséget is szintén az Ablak menü alatt találod:
Ablak>Karakter

Itt ugyanúgy megtalálhatók a betűtípus illetve betűszn opciók, valamint sok más is hiszen itt teheted a szöveget félkövérré, dőlté stb. Természetesen azért jó ez a lehetőség, mert így csak azt a részletet is meg tudod formálni, amit kijelölsz.

Remélem, hasznosnak tartottad ezt a rövid bemutatót a karakterformázásról, ami csupán nagyon egyszerű és ésszerű trükköket tartalmaz a szöveged formálására. Innentől már csak rajtad múlik, hogy hogyan rendezed el a szöveget.


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *