Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X Látogatottság növelése X

Ha belekezdtél egy új oldalba, vagy életed legelső oldalába, akkor az első kérdésed biztosan az lesz, hogy hogyan szerezz látogatókat? Talán már sok helyen olvastál sokféle cikket róla, és már csupán csak számat tépem, hogy én is írok róla, de higgy nekem, most valami olyasmit fogok elárulni neked, ami idővel beválik.

001. Módszer: Tudasd a világgal, hogy az oldalad létezik

No, persze nem olyan módon, ahogy gondolnád. Léteznek ugyanis olyan különleges oldalak, amik pontosan azzal foglalkoznak, hogy kiírják oldalad létrejöttét. Nagyszerű oldalak ezek, hiszen általában kritikát is készítenek az oldaladról, így ha esetleg valami hiányos, vagy máshogy jobb lenne, akkor le fogják írni, és ezáltal te is fejlődhetsz. Talán ezáltal szerezhetsz egy-két látogatót, hiszen sok kíváncsi szem van, akit mindig érdekelni fognak az új “jövevények”.

002. Módszer: Partner oldalak

Elterjedt a weboldalak között úgymond a partnerség, amit általában Elit cserének hívnak. Régebben még több oldalon létezett a Top csere lehetősége is, ezért a két elkülönítő szócska. A lényeg mindenhol ugyanaz: kölcsönösen kirakjátok egymás oldalát egy kis képpel, vagy szöveggel. Így ha valaki böngészik más oldalán, és rákattint az oldaladra, akkor nagy eséllyel el is kezd majd olvasgatni nálad, és talán vissza fog térni. De ne értsd félre: nem az a legjobb, akinek a legtöbb cseréje van. Érdemes olyan oldalakkal cserélni, amiknek hasonló a témája, mint a tiednek, és te is szereted olvasgatni esetleg. Sose használd ki a cseréket, ha már egyszer partnerek vagytok, érdemes többször benézned hozzá, kedves szavakat írnod a chatjébe.

003. Módszer: Folyamatos frissítés

Ha oldaladat gyakran frissíted, bővítgeted, akkor azzal is csak arra készteted az embereket, hogy gyakrabban benézzenek hozzád, hogy nehogy lemaradjanak bármiről is. Ha csak hetente írsz, vagy ritkábban, akkor minek térjenek vissza hozzád…? Hiszen akkor nincs mivel motiváld őket. Tehát fontos a gyakori, igényes frissítés. Ha huzamosabb távon csinálod, akkor meglátod, kifizetődő lesz a sok munka. Be fogod látni, hogy ennek csak így van értelme. És gondolj bele, mennyi ember arcára hozhatsz örömet, ha a Te oldaladon ennyi olvansivaló van! A siker biztos nem fog elmaradni.

004. Módszer: Facebookos oldal készítése

Ez hatékony módszer tud lenni, ha tudod, hogyan kell kezelni. Weboldaladnak készíthetsz Facebookos oldalt, és máris jöhet a lájkgyűjtés! Van esély arra, hogy hogyha mindig mindent megosztasz Facebookon, akkor az ottani követőid átszivárognak weboldaladra is. Ehhez is szemfülesnek kell lenned.

005. Módszer: Igényes design

A design mindig nagyon fontos. Sokan mondják azt, hogy a tartalom fontosabb – ami persze részben igaz is – de ha a designod igénytelen, akkor az emberek meg fogják nyomni a piros ikszet a böngésző keretében, és soha többé nem fognak visszatérni. Ugyan, ki szeretné azt? Te biztosan nem. Sokféle oldal van, ahol te is megtanulhatod a Photoshop és a kódolás fortélyait, úgyhogy ne add fel, idővel biztos vagyok benne, hogy gyönyörű munkákat fogsz készíteni.

006. Légy türelemmel

Talán ez az egyik legfontosabb dolog. Sok olyan emberrel találkoztam már, akik megnyitották az oldalukat, és körülbelül az oldal 3. napján már azért nyavajogtak, hogy senki sem látogatja őket. Na de kérem… Ha folyamatosan frissítesz, és értékes információkat osztasz meg az emberekkel, akkor idővel fel fogják fedezni az oldalad, de azt ne várd, hogy ez 3 napon belül meg fog történni… Nos, nyilván vannak olyan szerkesztők, akiknek sikerül, de nekik sem a legelső alkalommal. Idővel kifizetődik a sok munka, amit az oldaladba ölsz. Ne add fel tehát már az első héten, dolgozz folyamatosan, a több tartalom pedig több embert fog vonzani.

 

Dolgok, amiket SEMMIKÉPP NE csinálj

Gyakori design csere

Ne cserélj hetente designt, hiszen az oldal külseje nagyon fontos, sokak ezáltal jegyzik meg az oldalad. Persze, néha kell egy kis felfrissülés, de inkább készíts igényesebb designt ritkábban. Be fog válni.

Csalós oldalak

Sajnos vannak olyan rettenetes oldalak, ahol azáltal szerzel látogatókat, hogy te is látogatod mások oldalait, majd pontot kapsz érte, ami által a te oldalad is látogathatják. Ez hülyeség, ezzel kit akarsz becsapni? A látogatóidat, vagy magadat? Ezek nem igazi látogatók, csak a látszatot próbálja felkelteni, mintha sok látogatód lenne, aminek meg semmi értelme, mivel ezek nem fogják elolvasni az oldalad tartalmát. Tehát amit érsz vele, az egyenlő a nullával. A számláló pörgése mit sem ér, inkább ne erre pazarold az idődet, hanem a tartalom bővítésére.

Zárás

Ne add fel amiatt, mert nem látogatják sokan az oldalad! Ha ez így van, akkor az amiatt lehet, mert nem adsz bele apait-anyait az oldaladba, és nem azért, mert rossz témában kezdtél neki az oldaladnak… Rossz téma nincs, csak maximum nincs rá annyi kereset. Tényleg csak akkor zárd be oldalad, amikor már több hónapon keresztül nem javul a helyzet, és senki sem olvassa az oldalad. Ilyenkor se add fel végleg: keress olyan témát, ami érdekli az embereket.


x Hozzászólás részleg x
2017 / 05 / 07 •

Szia Brielle! Melyek azok az oldalak amik kritikát készítenek?

2017 / 05 / 07 •

Szia! Sajnos ezek az oldalak már nem üzemelnek, így kénytelen voltam levenni őket a cikkből.

x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *