Brielle
Brielle
2014. dec 22

Felirat kiemelése

Mivel már úgyis rettentően régen jelentkeztem értelmes frissel, ráadásul szünet is van, ezért gondoltam szánok egy kis időt LookBook 2. részére. Mivel még előzőleg megígértem, hogy mindig valami aprócska, de hasznos trükköt fogok bemutatni nektek, ezért ez most sem lesz máshogy. Bár tudatlan szemek előtt rejtve van a kis trükkünk, azért mégis jelen van a következő hatás. Tehát most nem másról lesz szó, mint a feliratok kiemeléséről. Egy felirat nagyon izgalmas lehet egy képen, ha tudjuk, hogyan dobjuk fel egy kicsit.

 

 

Bár eddig nagyon titkolóztam a trükköt illetően, most mégis bevezetem nektek, miről is beszélek. A feliratom kiemelkedik a háttérből, ugyanis adtam neki egy kis vetett árnyékot, de nem akármilyet! Lássuk hát, hogyan készül ez a kis trükk, ami nem túl látványos, de azért a hatása mégis érezhető.

Először is, készítettem egy rendkívül egyszerű alapot, amire a felirat fog kerülni. Nincs más dolgunk, mint kiválasztani egy hatásos betűtípust. Ez lehet egyszerű is, vagy cirádás, csak rajtatok múlik, milyet használtok, hiszen mindenképpen működhet a dolog.

Mivel én jobban szeretem a cirádás típusokat, ezért most azzal fogok dolgozni, de mindegy, milyet választatok, egy egyszerű betűtípussal is működhet ugyanolyan jól, mint egy ilyen cirádással.

Ezután Rétegstílussal adjunk a feliratnak valamilyen színezést. Ezt lehet egyszerű színátfedéssel is, de a Színátmenet-átfedéssel sokkal szebb lesz a feliratunk. Itt is minden rajtatok múlik, milyen színűt szeretnétek.

Végül elérkeztünk az utolsó állomásunkhoz, a trükkhöz. Adjunk hozzá vetett árnyákot, majd a paramétereknál vegyük le 0-ra a méretet, a távolságot pedig 1-re (legfontosabb lépés!) Végül pedig a keverési mód legyen Átfedés, vagy Lány fény, attól függően, melyikre lesz szebb a hatás. Ennyi lenne a trükk lényege, hiszen ezután készen is vagyunk! Most pedig szeretném érzékeltetni a különbséget, hiszen lehet, sokan nem értitek, miért adtam olyan nagy felhajtást a dolognak.

Láthatjuk, hogy sokkal jobban kiemelkedik a második képen a felirat a háttérből, és pont ez volt a célunk :) Remélem, tetszett a trükk, és hasznát is veszitek! Találkozunk legközelebb.


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *