Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X Még sosem volt oldalad? Ezt csináld! X

Tényleg sokan szoktatok hozzám fordulni, hogy szeretnétek ti is saját oldalt, de kerek perec fogalmatok sincs róla, hogy hogyan is lehetne nekikezdeni. Nos, ahelyett, hogy ezzel folyamatosan jönnétek hozzám sorban állva, most leírom egyszer, s mindenkorra, hogy mi is a teendő.

Először is, szeretném elmondani, hogy valamikor én is elkezdtem foglalkozni a szerkesztéssel. Csak unaloműzésnek indult, és soha nem is hittem, hogy eddig valaha eljuthatnék. Viszont arra is rá kellett ébredjek, hogy hosszú út vezet addig, amíg valamire is jutsz a szerkesztésben.

Kezdj neki!

Nem akarok több nyavajgást hallani arról, hogy ez nem megy, meg az nem. Ki is írom nektek szó szerint, hogy hogyha nem megy, akkor ne csináld. Ha folyamatosan arra vagy szorulva, hogy a másikon lógj, mert nem vagy képes belekezdeni, akkor ez a dolog nem neked való, menj még ki játszani az utcára, és gyere be, amint érettebb fejjel neki tudsz kezdeni.

Mindenkinek az a vágya, hogy egy nagyszerű, hasznos és szép oldalt készítsen, de a semmiből nyilván nem fogsz tudni ilyesmit létrehozni. Ha még sosem szerkesztettél, vagy csak blogspoton, akkor először is kezdj el ismerkedni a webes világgal. Nézz körül, milyen oldalak vannak, ki hogy szerkeszt, hogy néz ki általánosságban egy oldal. Járj nyitott szemmel, hiszen egyből nem fogsz tudni olyan oldalt létrehozni, amiről álmodsz. Ha úgy érzed, tudod már, hogy milyen oldalt szeretnél, akkor kezdhetsz nézelődni a szolgáltatók után, vagyis hogy hol érdemes nekikezdened az oldaladnak. Megfelelő hoszt választása »

Design készítése

Minden oldalon láthatod, hogy a tartalomnak van valamiféle elrendezése. Az oldal modulokra bomlik, a fejléc pedig megadja az oldaladnak a keretet, ami által kiderül, az oldalad mivel foglalkozik. Elemezd ki, hogy ki milyen designt készít, és tervezd el te is a magadét. Az oldalad létrehozása után mindenképpen a design a következő lépés. Először nem fog úgy menni, ahogy tervezted. Ha még sosem szerkesztettél Photoshoppal, akkor először ismerd ki, valami egyszerűbb is meg fog felelni első designodnak, később még úgyis fogsz fejlődni.

Kódok megfelelő ismerete

Nyilván ahhoz, hogy a designodat be tudd rakni, tudnod kell pár kódot. Ismerkedj meg a szerkesztő felületekkel, hogy mégis hol leszel erre képes. Sok oldal van, amely segít neked elmagyarázni a kódolás alapját: HTML és CSS kódokat. Sok helyen letölthetsz sablont is, amibe bele tudod illeszteni a saját designodat.

Tartalom készítése

Ha az oldalad áll, még biztos lesz rajta némi simítás, de a legfőbb dolog mégis csak a tartalom. Az emberek szívesen térnek vissza hozzá,d ha látják, hogy hű, ez az ember olyan információkat gyűjtött össze XY-ról, hogy ide érdemes lesz később is betérni, hátha bővül. Gyűjts a tartalmat menüpontokba, minden legyen áttekinthető.

Összegzésül jegyezd meg

NEM fogod tudni két nap alatt elsajátítani a weblapszerkesztést. Én sem tudtam. Legalább egy évembe telt az, amíg valami normális designt össze nem tudtam hozni. Ezért arra kérlek meg, hogy légy türelemmel, és folyamatosan anulj, fejleszd magad. Ha az elején feladod, akkor tényleg nem lesz oldalad… Választhatod az egyszerűbb utat is. Ráadásul ha magadtól nem vagy képes utánajárni a dolgoknak, akkor barátocskám, neked nem való a szerkesztés. Gondolom, egyikőtök sem életképtelen, ha most ezt olvassátok. Higgyetek nekem: bármi elsajátítható idővel. Legfőbb tanácsom hogy: Kezdj neki, és járj utána mindennek! Minden le van írva, amire szükséged lehet. Ennyi, ennél többet én sem tudok segíteni.


x Hozzászólás részleg x
2015 / 02 / 24 •

Ebből most nagy erőt merítettem!Kezdek is keresgélni az interneten :D
KÖSZÖNÖM!

2015 / 02 / 24 •

:) sok szerencsét hozzá

2015 / 02 / 25 •

Én is mindennek utána jártam, amióta van oldalam, de ez nuku a Gp – hez képest. De az eddigi tudásom mind saját keresés alapján van.

2015 / 07 / 29 •

Hát, ebből tényleg sok erőt gyűjtöttem, és most már biztos, hogy elolvasom sorról sorra a cikkeket, mert most már igenis tudom, hogy én ezt szeretném. :)

x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *