Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X Megfelelő hoszt választása X

Összegyűjtöttem nektek néhány neves hosztot, hogy hol érdemes kezdenetek a honlapszerkesztést. Most azt is megtudhatod, melyik mit jelent, és mikkel szolgál, így ha kezdő vagy, akkor azt is le fogom írni, hogy melyik szolgáltatónál érdemes kezdened. Természetesen vannak olyan hosztok, amiknek megvan a maguk témája, mit érdemes kezdeni rajta. Hát, akkor olvassátok figyelemmel, remélem, hasznos lesz.

Mindenkilapja:

A mindenkilapja az első ingyenes szolgáltatók között jött létre, és akik régebb óta ismeretesek a webes világban, tuti ezen kezdték. Én személy szerint még nem próbáltam ki, de ettől még megvan róla a véleményem. Van lehetőség HTML oldal építésére is, és hogyha így kezdesz neki, akkor még viheted is valamire, egyébként meg ha tényleg szeretnél profi szinten foglalkozni a szerkesztéssel, akkor semmiképp ne regisztrálj ide. Csupán megemlítésként írtam ki, de ha itt van oldalad, akkor sosem késő átköltözni egy több dolgot nyújtó helyre.

Blogspot:

Nyilvánvaló, hogy blogspot inkább blogosabb oldalaknak fenntartott hely, amit egész jól ki lehet művelni néhány kód ismeretével. Ahhoz képest, hogy blogos szerkesztő, egész sok lehetőséget tartogat. Ha blogot szeretnél, érdemes megfontolni, hogy ezt választod-e. Ha viszont nem, akkor ne válaszd, mert nem tudsz úgy érvényesülni vele, mint pl egy gportálos oldallal.

uCoz:

Azért az uCoz következik, mert én is ezen kezdtem, és tudom, mire képes. Nagyon jó szerkesztő, hiszen rendkívül sok lehetőséget kínál a beépített widgetektől a domain csatolásáig, ráadásul a kódok segítségével is bármit megvalósíthatsz. Szerintem tényleg bármilyen kategóriájú oldalnak nekikezdhetsz ezen, hiszen bármit megformálhatsz, pluszban tk-s domain-t is csatolhatsz, ha nem tetszik az ucoz. Sokan nem ismerik az uCozt, pedig egyre inkább teret hódít a korszerű CMS rendszerével. Hiba tényleg nagyon ritkán van, sőt, ha elakadtál, a fórumon bármit kérdezhetsz, még én is szívesen segítek. Ha igényes oldalt szeretnél, akkor arra is van rá lehetőség, csak eltökéltnek kell lenned. Regisztráció segítségével bármikor kipróbálhatod.

» Nekikezdek

Gportál:

A következő úgy gondolom, mindenképp a G-Portál. Hogyha még sosem volt ezelőtt részed igazi honlapszerkesztésben, akkor ezen könnyen nekikezdhetsz, sőt, ha sztáros vagy blogos oldalt szeretnél, akkor lehet, hogy jó ötlet ezt választanod. Szép oldalakat lehet összeállítani, sok népszerű oldal van itt. Csupán a kódolás miatt sosem tetszett, mert egyszerűen nem éreztem egyértelműnek az egészet. Hála a sokféle portálépítős oldalnak, bárki nekikezdhet egy egyszerű sablon CSS kód segítségével. Szerintem, ha kiismered, akkor nagyon sikeres oldalt hozhatsz össze bármilyen témában. A portálajánló miatt meg végképp megéri, azáltal könnyebben megismertetheted oldaladat a közönséggel. Oldalad egyszerű regisztráció során létrehozhatod.

» Nekikezdek

 Fanhosting

Most következnek a fanhoszting oldalak, melyeknek az a lényege, hogy kitöltesz egy jelentkezési űrlapot mintával is az esetleges oldaladról, és ha tetszik a szolgáltatónak, akkor adnak hozzá ingyen tárhelyet, és egyedi domain címet is, ha elég jó a mintád. (ilyenek a .com .net .org stb végződéses oldalak.) A címért és a tárhelyért természetesen a szolgáltató fizet, neked teljesen ingyenes, csupán ki kell raknod egy vagy két reklámot. Szeretném is itt az elején leszögezni, hogy ez a lehetőség főleg rajongói oldalak számára adatik meg, de van néhány olyan eset is, hogy designos oldalak is kapnak egyedi domaint. Ha kezdő vagy, akkor még fölösleges próbálkoznod, hiszen csak olyanok kapnak oldalt, akik már elég gyakorlottak HTML és CSS terén. Ne aggódj, hiszen ez a tudomány egyszerűen elsajátítható, így pár hónap/év, és te is jelentkezhetsz.

A későbbiekben olvashatsz majd a különböző szolgáltatókról, és hogy milyen feltételeknek kell eleget tenned ahhoz, hogy te is kaphass oldalt. Ha úgy érzed, készen állsz a dologra, akkor olvass róluk többet.

FlauntFreeFansiteHosting

Hostinger

Végezetül szeretném bemutatni nektek a Hostingert, mely egy magyar supporttal is rendelkező külföldi szolgáltató. Természetesen regisztrációval szerezhetsz náluk ingyen tárhelyet, ráadásul az egyedi domain vásárlására is van lehetőség, ez ellenben évente kell pár ezer forintot kell fizetned, viszont sok ingyenes címmel is szolgálnak. Nagyszerű lehetőség arra, ha még sosem volt dolgod WordPressel vagy Coppermine-al, mert itt anélkül gyakorolhatod, hogy bármire figyelned kéne. Nem kell semmilyen reklámot sem kitenned, és olyan lehetőségek tárulnak eléd, mint egy fanhosztingnál. Innentőlfogva csak rajtad áll, hogy kipróbálod-e, hiszen ha belejöttél, nagy eséllyel jelentkezhetsz majd később fanhosztingra.

» Nekikezdek

Tehát innentől kezdve csak rajtad áll, hogy hol nyitsz ki, hol érdemes, és hol nem. Vegyél számba mindent, és csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy magadban. Kérdezhetsz tőlem is bátran, azért vagyok, hogy segítsek! Sok szerencsét az oldaladhoz!


x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *