home /főoldal resources /kellékek tutorials /segítségek about /rólunk themes /témák order /rendelés contact /kapcsolat
Cherry
Universe
the 'verse of webdesign & style
Brielle
2018 / Már / 29
No power in the ‘verse can stop me

Mindig is gondban voltam az elengedéssel. Talán éppen ezért nem vagyok képes feladni a Cherry Universe-t. A hosszú évek alatt a részemmé nőtt az oldal, akár egy testrész. Így ha bezárnám, akkor valójában az olyan lenne, mintha egy testrészemet vágnám le, vagy mintha az agyamból próbálnék meg kiszorítani valami fontosat, ami meghatároz engem. Biztos vagyok benne, hogy erről már egyszer írtam egy bejegyzésben. (Ha monológgal kezdek egy bejegyzést, az rossz előjelnek számít, esetleg az őrültség jelének?)

Szóval, most szépen összehordtam minden elkószált kedvem, és végre készítettem egy új designt az oldalra. Egy olyan designt, mely új kihívások elé állított, és arra késztetett, hogy többet küzdjek rajta, mint valaha. Így született meg a végeredmény, mely mégis egyszerű és letisztult lett. A változás mindenen nyomot hagy, lám, a Cherry Universe esetében sem történt másként. Az az énem, aki megnyitotta annak idején, 2013-ban az oldalt, valószínűleg most sikítana, ha meglátná ezt, annyira más az akkori stílusomtól. Viszont a mostani énem meg szereti, szóval valószínűleg meggyőzné a fiatalabbikat.

Az új designhoz sok mindent megváltoztattam az oldal eddigi struktúrájában, más szóval megnyomtam az újraindítás gombot. Egy teljes újraélesztés volt szükséges. Így a legtöbb aloldalt is átrendeztem, köztük a Resourcest és a Tutorialst is, mivel szörnyű rendetlenség uralkodott már az oldalon. A főoldalról is töröltem a régi bejegyzéseket, persze ne aggódjatok, a tutorialokat nem töröltem, csak átraktam az aloldalak közé, így azok közül semmi nem veszett el. Elgondolkodtam a LookBook sorsán is, ami egy régebbi cikk sorozatom, és több, mint 10 részt megélt, ami hozzám képest nem is rossz. Ezeket a cikkeket mind levettem, ami nem is gond, mert újra akarom indítani a sorozatot, és néhány régebbi cikket is újradolgozni belőle. Ami még nagy változásnak számít (számomra mindenképpen), hogy letöröltem a PNG galériát. Igen, tudom, hogy a fél életemet kb ezeknek a vagdosásával töltöttem, de most már nem igazán van szükség ilyesmire. Ha valakinek meg mégis, akkor DeviantArton rengeteg profil van, amik csak ezzel foglalkoznak.

A főbb változások után a jövőre való terveimről is szeretnék ejteni 1-2 szót. Nem tudom, hogy magánemberként mit fog hozni számomra a jövő, viszont azt szeretném, ha az oldal valamilyen szinten továbbra is része lehetne ennek. Egy fajta webdesign blogként továbbra is üzemeltetni fogom, és végre meg fogom valósítani a régi tervemet is, ami jó sok stílusról és elrendezésről szóló cikket tartalmaz. Tutorialok ezután is lesznek, bár hogy milyen gyakran és milyen formában, azt egyelőre nem tudom megmondani, mert sok mindentől függ.

Mivel a magyar portálépítős oldalak korszaka lejárt, konkrétan 1-2 maradt meg, így ezzel a címmel már én sem szeretnék rendelkezni. Amúgy sem volt az oldal túl érdemes erre a címre egy ideje (inaktivitás?). A fejlődés utolért, így most szeretném felfedezni azt, hogy mégis milyen formában tud működni továbbra is az oldal. Szóval, ha valakit érdekel, az ne féljen ezek után is benézni hozzám.


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *