Elsőre lehet, hogy a következő két kép között nincs különbség, de amikor jobban összehasonlítjátok a kettőt, máris szembetűnővé válik. Persze tudom, gyakorlott szerkesztőknek ez már nem jelent problémát, de azért mégis fontosnak tartom megemlíteni a problémát, miszerint sokan nem tudnak pontosan méretezni. Ha csak pár százalék is az eltérés, az még nem biztos, hogy feltűnő, de a következő segítség akkor is jól fog jönni. Szemmértékre hiszen nehéz pontosan méretezni. Most viszont megmutatom, hogyan csináljátok jól. :)

Először is, amikor elérkezel oda, hogy az adott png-t, vagy egyebet rátedd a munkádra, akkor megnyomhatod a méretezés gombot (szerkesztés/méretezés vagy Általános Vezérlés mutatása). Miután megjelenik a kezelő felület, akkor láthatod, hogy az adott méretezés hány százaléka az eredetinek (sárgával bekeretezett rész).

 Miután kézileg nagyjából beállítottad vagy a magasságot, vagy a szélességet a kívántra, akkor lehet kiegyenlíteni a különbséget:

 Felül, a két érték között (szélesség, magasság) található egy kis kapocs gomb, aminek a lenyomásával a két érték egyenlővé válik, így a méretezés pontos lesz az eredetihez képest. Nem nagy dolog, de érdemes rá odafigyelni, sokat javíthat az összképen, ha a méretezés pontos!


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *