Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
BrielleBrielle
2018 / 11 / 26

Megszokhattátok, hogy sosem tűnök el végleg az éterből, így most ismételten jelentkezem. Rendkívül régen hoztam bármiféle kelléknek minősülő objektumot, szóval most ezt a hiányosságomat szeretném pótolni egy új PSD fejléccel. Még mielőtt átugranád a teljes szöveget, és a PSD fejléc megtekintésére ugranál, azért még mondanék néhány szót előtte.

A PSD fejléceket mindig is hasznos kellékeknek éreztem, hiszen rendkívül nagy betekintést nyújt egy fejléc felépítésébe. Abba, hogy a készítője hogyan játszik a formákkal, színekkel a Photoshopban, milyen elemek hogyan kerülnek rá a végleges változatra. Tehát sokat lehet belőle tanulni. Mondjuk, most már inkább csak egy elrendezés megtervezése végett használom a Photoshopot, az egy az egyben lementett kép változatát sosem használom fel weboldalon, csupán részekre szabdalva. Viszont ennek ellenére még mindig nagyon hasznos kelléknek érzem a PSD fejléceket. Meg is mondom, hogy miért.

  • 1, Aki kevésbé ért a kódoláshoz, vagy időt szeretne spórolni, az nagyon egyszerűen tud általuk igényes oldalt létrehozni. Hiszen csak letöltöd a PSD fejlécet, kicsit átalakítod, lemented, és máris feltölthető az oldalra egy az egyben.
  • 2, Elegendő némi alap Photoshop ismerettel rendelkezni, és már is át tudod őket alakítani.
  • 3, Rendkívül jó elrendezés ötleteket tudnak nyújtani, amik lehet, hogy neked nem jutnának eszedbe, esetleg ihletet nyújtanak egy saját elrendezés kiötlésére.

Így el is érkeztünk a mai PSD fejlécünkhöz, amit nektek készítettem. Akár csak egy képes fejlécként használjátok fel, akár ihletként, vagy egy jó alapként, amit utána bekódolhattok, vigyétek nyugodtan az oldalon található többi fejléccel együtt. Igyekeztem egy nagyon letisztult elrendezést létrehozni, amelyet nagyon minimális munkával át is tudjatok alakítani. A fejléchez Lindsey Morgan csodálatos fotósorozatát használtam fel, amik egyértelműen megihletői a színvilágnak. A következőkben pedig egy kis segítséget olvashattok arról, hogyan lehetséges a fejléc átalakítása. Azoknak hasznos lehet, akik még kevésbé gyakorlottak a Photoshop használatában.

Lidsey Morgan PSD fejléc

A tömörített fájl egy Photoshop .psd fájlt tartalmaz, mely a Photoshop CC 17 verziójában készült, valamint a fejléchez szükséges betűtípusokat.

Metekintés teljes méretben | Letöltés

Segítség az átalakításhoz

A fejléceimet mindig úgy tervezem meg, hogy az oldal maga 1000 pixel széles legyen. Így ez az 1000 pixeles rész mindig középre kell kerüljön. Ezt mindig jelölöm a PSD-kben két függőleges segédvonallal. Ha a tartalmon bármit szeretnétek változtatni, akkor azt ezen belül tegyétek. Minden más, ami ezen a két segédvonalon kívülre kerül, az csupán díszítés, mely a nagyobb képernyőkön látszódik jobban.

A fejléc tartalmát igyekszem áttekinthetőre rendezni a rétegek panelen. Minden kap elnevezést, az összetartozó rétegek pedig egy mappába kerülnek. Így egyszerűbben átlátható, mi micsoda.

A fejlécen minden téglalap egyszerűen átszínezhető, hiszen mindegyiket meghagyom alakzatként. Válasszuk ki az átszínezendő alakzatot, majd nyissuk meg az Ablak » Tulajdonságok lebegő panelt, melyen egyszerűen kiválaszthatjuk az alakzat színét. (Ha valami nem alakzat, akkor azt a Réteg » Rétegstílus » Keverési beállítások lehetőségnél formázhatjuk meg színátfedéssel.)

A képeket intelligens objektumokba szoktam helyezni a könnyebb átalakítás érdekében. A rétegek panelen lehet felismerni ezeket a megnevezés melletti ikonról. Erre az ikonra kell duplán kattintani, hogy megnyíljon maga a intelligens objektum egy új ablakban. Oda helyezhetjük el az új képet, majd csak simán ennek a mentésével (crtl+s) fogadhatjuk el a változtatásokat.

A jelenlegi fejlécen megtekinthetjük, hogy a cím alatt alkalmaztam egy kis homályosítást is, hogy olvashatóbb legyen a szöveg. Ez a homályosítás a főkép rétegére került, viszont mivel intelligens objektumról van szó, így csak az objektumra került rá, a tartalmában lévő képre nem. A homályos téglalap egyszerűen kikapcsolható az intelligens objektum rétegénél.

A példa kedvéért megnyitok egy intelligens objektumot is. Ebben megtekinthetjük, hogy az objektum hogyan épül fel. A kép rétege fölé helyeztem a képre rákerülő színezéseket, hatásokat (vagyis korrekciós rétegeket) egy mappába. Fontos, hogy az új képünket mindig a mappa alá helyezzük, ha szeretnénk, hogy rákerüljön a hatás. Egyébként a hatások szerkesztgetésével is lehet kísérletezni, ez a tulajdonságok lebegő panelben tehető meg.

Ennyi lenne ez a kis eligazítás a PSD fejlécek átalakításában. Remélem, hogy segíthettem. Innentől kezdve bátran próbálkozhattok a fejléc átalakításával, illetve saját készítésével is természetesen. A PSD fejlécet nyugodtan töltsétek le, hiszen azért készült. Használjátok egészséggel, hamarosan pedig ismét jelentkezem (engem ismerve inkább később, mint előbb, viszont sosem tudni, lehet, hogy meglepetést fogok okozni.)


x Hozzászólás részleg x
2018 / 12 / 24 •

I love the new layout & updates!

2018 / 12 / 25 •

Glad you like them :) Thank you for writing!

x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *