Brielle
Brielle
2015. jan 22

Üdvözöllek benneteket újra a CherryUniverse-en! Az egy hetes szünet után végre újult erővel tudok jelentkezni nektek egy teljesen megújult oldallal. Elsőre lehet, hogy fel fog tűnni, mennyit is változott az oldal, főleg elrendezésileg, de aztán azt is észlelni fogjátok, hogy a tartalom nem változott olyan sokat. Viszont erre a lezárásra feltétlen szükség volt, hiszen csak így tudtam elvégezni a módosításokat, és innentől nekem mindenképpen könnyebb lesz a vezérlés az oldalak között. Össze is gyűjteném a változásokat, bár a lista kicsit hosszúra növekedett:

 

 • Talán a szokásos összetett fejlécen és a modulokon nem változott olyan sok minden, de most nagyobb szerepet fognak kapni a videók is, hiszen mostantól nagyobb hangsúlyt is fogok fektetni rájuk. Így a fejlécen, és a láblécen is megjelennek a legújabb videók.
 • Míg a fejléc szokásos stílusomban készült, addig a modulok sokkal egyszerűbbé váltak, amitől sokkal kellemesebbnek tűnik az oldalon való görgetés. Nincsenek böhöm nagy modulok, amitől sokkal áttekinthetőbbek a modulok
 • Társoldalakat leredukáltam, és most az egyszer végre tetszenek is az elit ikonok. A nem designos partner oldalak pedig végképp. És ezentúl is mindenkit arra kérek, hogy jelentkezéskor vegye figyelembe a feltételeket, mert zavaró, amikor egyesek nem képesek rá. Ráadásul nekem is kellemetlen elutasítani emiatt másokat. Lehet, hogy szigorúnak tűnnek, de ez az én oldalam, szóval én döntöm el, hogy kivel cserélek. Csak mert már többször is volt belőle parádé.
 • Nagyobb lett a kiemelt kép: erre szükség volt, hiszen megfelelően elszeparálja a híreket, és pont jó a hosszúsága is. Az utóbbi designokban amúgy sem éltem a kiemelt kép lehetőséggel, de most visszatért.
 • A régi frissek törlésre kerültek: úgy van, hiszen mostantól sokkal minőségibb hírekkel szeretném elárasztani a főoldalt. Azokat a cikkeket viszont nem töröltem, amik posztokban íródtak, csupán kategóriával elválasztottam őket a hírektől (ezúttal is köszönet nikkii*-nek a kódért)
 • Premade részleg a szemetesbe került: úgy van, hiszen már túl sok PSD és kódolt téma volt ott, már nem tudtam uralmam alatt tartani őket. Némelyiket végelegesen töröltem DeviantArtról is, ám a többség még elérhető ott. A kódolt designokat ezentúl egy új menüpontból lehet letölteni, ami a Desinok címet viseli, valamint a WordPress sablonok élő demó linket is kaptak.
 • Tutorialok teljes átrendezése: eltüntettem az aloldalakat, amiktől rettentően nehézkes volt a navigáció a cikkek között. Így több új funkciót is vezethettem be, mint például a kis ikonokat az egyes bejegyzések közé. Csillagot fognak kapni a kiemelt tutorialok, villám jelet a legfrissebbek, és egy kis play gombot a videós segítségek.
 • Photoshop telepítési útmutatók: Most a CS6-os verzió is ismét visszakerült letöltésben, ezúttal képes telepítési útmutatóval, melyet a CS3 verzióhoz is készítettem.
 • Kattintás számláló: Mostantól a legnézettebb oldalakat követni tudom egy bővítmény segítségével, ami az 50 lenézettebb oldalt kilistázza, és meg is mutatja, mennyien kattintottak rá, természetesen a bővítmény telepítése óta. Ezért is volt jó törölni az al-tutorial oldalakt, mert azok első helyeken álltak.
 • Resources aloldal átrendezése: a nehézkesből ez is egyszerűvé, és áttekinthetővé vált. A fejlécalapokat töröltem.
 • Kódok részleg lekerült: fölöslegesnek találtam a kódos részleget, habár lehet, hogy sokatoknak hiányozni fog. A flashek később mindenképp visszakerülnek, bár ehhez sincs azóta kedvem, hogy mások design rendelésekhez hidegvérrel felhasználták mindenféle kredit nélkül :/
 • LookBook aloldal: az oldal szerves részévé fognak mostantól válni a LookBook design segítségek. Két kategóriára bontottam őket, de később még biztos bővül majd ezek száma. Azért jó ez a részleg, mert a cikkek, melyek a főoldalra fognak kikerülni, itt listázva lesznek kategória, sorrend szerint. Ráadásul az apró ötletek eddig is nagy sikereket értek el. A legutóbbi részre több, mint 80-an kattintottatok.
 • Regisztráció/Bejelentkezés: mostantól sokkal interaktívabb lett az oldal a komment részlegek feljavításával. Teljesen átalakítottam a Felhasználói részleget az oldalon, így pér kattintással regisztrálhattok is az oldalra, majd beléphettek, és ezáltal bármikor kommentelhettek az egyes bejegyzések alá, mely sokkal funkcionálisabb lett. Sőt, kötelező regisztrálni, és úgy kérdezni, ha bármi gond akad :D

Mit is mondhatnék még, nem hittem volna, hogy ennyi változást végbe tudok vinni ilyen rövid idő alatt, hiszen amíg le volt zárva az oldal, még vizsgára is készültem. De remélem, hogy nem csak nekem, de nektek is jobban tetszik az oldal új verziója. Remélem, sokáig ilyen marad :) Még egy dologról szerettem volna szólni, ami pedig a Designverseny lenne. Összesen 4-en jelentkeztetek, úgyhogy úgy döntöttem, nem fog elindulni. Remélem azért nikkiivel sikerül megtárgyalnunk egy olyan lehetőséget, amire sokkal többen jelentkeztek. Talán az volt a gond, hogy a karácsonyi és téli stílushoz kötöttük a jelentkezést, úgyhogy ezután már nem lesz ilyen, de remélem, azért sikerül majd még bepótolnunk :) No, hát további kellemes nézelődést az oldalon, és találjátok meg azt, amiért jöttetek. A frissítések hamarosan jönnek!


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *