Tutorials

Az oldal ezen részlegében sokféle leírást találhatsz, melyek segítségedre lehetnek a honlapszerkesztésben. Nem számít, kezdő vagy, vagy netán haladó, mindenképpen lelhetsz olyan érdekességeket, amelyekről még nem hallottál. Az itt lévő összes tutorial saját készítésű, és mindent próbáltam úgy megfogalmazni, hogy mindenki számára érthető legyen.

Biztos vagyok benne, hogy még ezek után is marad benned némi kérdés, kivetni való az egyes cikkekkel kapcsolatban. Ilyenkor ne félj kérdezni, hiszen mindenhol elérhető a hozzászólás funkció, amivel könnyedén kérhetsz segítséget tőlem.

icon-youtube-play  – Videós segítség
icon-star – Kedvenc segítség
icon-bolt – Új/átdolgozott segítség

001. Photoshop Tutorialok

Itt megannyi Photoshop segítség és trükk vár rád, ha te is szeretnéd elsajátítani a pixelgrafikus képszerkesztőprogramnak a használatát.

Alap Photoshop leírások:

 1. Melyik PS verziót érdemes használni?
 2. Ablak beállítások
 3. Felület megismerése
 4. Formátum ismertető
 5. Billentyűparancsok
 6. Rétegek használata
 7. Vonalzók és segédvonalak
 8. Kijelölő eszközök
 9. Rajzoló eszközök
 10. Alakzat eszközök
 11. Retusáló eszközök
 12. Klónozó eszköz használata
 13. Egyedi kellékek betöltése
 14. Action-ök ismertetése, használata
 15. Action-ök készítése

Hasznos trükkök:

002. Honlapszerkesztési tippek, cikkek

Ebben a kategóriában olyan cikkeket olvashatsz, melyek segítenek oldalad létrehozásában a téma kiválasztásától a szolgáltató kiválasztásán át egészen a különböző trükkökig, melyekkel szebbé, és átláthatóbbá varázsolhatod oldaladat. Megismerkedhetsz a Fanhosztinggal is, amelyek saját tárhelyet és domaint adnak, és FTP kapcsolattal, cPanellel szolgáltatnak.

003. HTML Tutorialok

Itt ti is bevezetést nyerhettek a HTML egyszerű világába, megismerkedhettek az alap kódokkal, valamint hasznos trükkök is a birtokokba juthatnak. Nem számít, ha kezdő vagy, mert most pont neked kedvezünk a segítségekkel.

004. CSS Tutotrialok

Ebben a kategóriában pedig CSS tutorialok lesznek a segítségedre, melyekkel a HTML-el felépített oldalad stíluskészletét határozhatod meg. Kezdő, illetve haladó tippeket is találhattok.

005. WordPress Tutorialok

Biztos mindenki hallott már a WordPressről, mely napjaink talán legjobb és legismertebb webfejlesztő felülete, publikációs platformja. Rendkívül sok előnye van, a felhasználók elé lehetőségek tárháza nyílik meg a WP használata közben. Most az oldal által jobban megismerhetitek a felületét, használatát, hogy ti is megfelelő felhasználóivá válhassatok a platformnak.

 

006. Coppermine Galéria Tutorialok

A Coppermine Galéria a legelterjedtebb körben használt képgaléria rajongói oldalakhoz. A következő leírások segítségével megtudhatod, hogyan telepítheted, és hogyan szabhatod személyre te is a saját Coppermine Galériád.

 • Coppermine Galéria telepítése cPanelből  icon-bolt
 • Kategóriák és albumok létrehozása
 • Kép feltöltése
 • Főoldalon csak a fő kategóriák jelenjenek meg
 • Egyenlő nagyságú indexképek
 • Egyedi Coppermine téma feltöltése és beállítása
 • Egy sorban megjelenő képek számának módosítása
 • Jó minőségű galériaképek
 • Indexképek frissítése
 • Főoldal tartalmának módosítása  icon-bolt
 • Menük megjelenítése
 • Képek adatainak formázása
 • Kategóriák formázása