Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X File Replacer Plugin X

Ha Coppermine galériáról van szó, akkor előfordulhat, hogy miután feltöltesz egy képet a galériádba, akkor idővel szeretnéd azt felülírni, mert például megtalálod jobb minőségben vagy nagyobb felbontásban, viszont nem szeretnéd törölni az előzőt, hiszen akkor a rá érkezett megtekintések is elvesznek, ráadásul ha valahol már beágyaztad ezt a képet, akkor ott is frissítened kell a linkjét.

Ezt viszont mind elkerülhetjük egy egyszerű Coppermine Plugin telepítésével, mellyel könnyedén felülírhatjuk a képeket. Ez a plugin pedig a File Replacer.

Előnyök

  • Nem fog törlődni a képre érkezett megtekintés
  • Nem törlődik maga a kép, csak mindenhol felülíródik az újra
  • A thumbnail is frissíthető
  • Nem kell FTP-s fájlcserével szenvedni
  • Egyszerű és gyors a folyamat

File replacer letöltése

Fájl méret: 9 kB

Verzió: 1.7

Letöltés: Mega

Plugin telepítése

Miután letöltöttük a plugint, legegyszerűbben FTP segítségével tölthetjük fel a galériánkba (FTP kapcsolódás tutorial »). Csatlakozzunk az oldalunkhoz, majd lépjünk be a galéria mappájába, ahol keressük meg a plugins mappát: gallery/plugins. Ide töltsük fel a letöltött tömörített fájl tartalmát, a file_replacer mappát.

Ezután lépjünk be a Coppermine galériánk admin fiókjába, és az admin menüben kattintsunk a Beépülők kezelése menüpontra.

Keressük meg a nem telepített pluginok listáját (Not installed plugins), azon belül is a File Replacert, majd pedig aktiváljuk.

Ezzel a plugin máris működőképes.

Plugin használata

Rendkívül egyszerűen és egyértelműen használható a File Replacer. Csak menjünk rá egy már feltöltött képre. A kép oldalán a fájl kezelésére vonatkozó opciók között meg fog jelenni a Replace file (Fájl cserélése) lehetőség is. Erre kattintva cserélhetjük ki a képünket.

Ezután fog megjelenni a kép lecserélésére vonatkozó aloldal, ahol betallózhatjuk azt a képet, mellyel a már meglévőt szeretnénk helyettesíteni. Itt beállíthatjuk azt is, hogy ne csak a fő fájlt cserélje le, hanem magát a thumbnailt is, amit érdemes kiválasztani.

Az uptade gomb lenyomása után pedig fel is töltődik a kép az előző helyére. Ennyire egyszerű lenne a trükk, és egyben a tutorial is. Használd egészséggel!

 


x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *