home /főoldal resources /kellékek tutorials /segítségek about /rólunk themes /témák order /rendelés contact /kapcsolat
Cherry
Universe
the 'verse of webdesign & style
Arányos képátméretezés

A képek szerkesztésekor sokan elkövetnek egy aprónak tűnő, de mégis végzetes hibát. Ez pedig az aránytalan méretezés. Mind azt gondolnánk, hogy ne már, erre azért már biztos figyelnek az emberek, mert nem nagy erőfeszítés megnyomni egy gombot méretezéskor, de mégis folyton találkozom olyan oldallal, ahol előfordul az aránytalan képátméretezés. Az alábbi két képen erre láthattok egy példát.

Látni lehet, hogy az első mintán igen torzak az alakok, míg a másodikon ügyeltem rá, hogy arányosan kicsinyítsem le a képeket. A Photoshopban nem alapértelmezett funkció az arányos képméretezés, tehát erre neked kell ügyelned. Sose hidd azt, hogy szemmértékre arányosan fogsz tudni méretezni, inkább menj biztosra.

Méretezéskor Photoshopban kapcsold be a kis kapocs ikont a méretszámok között, vagy amikor a kép sarkánál összenyomod a képet, nyomd le a Shift billentyűt.

Apróságnak tűnhet, de csodákra képes. Sokkal igényesebb munkákat adhatsz ki a kezedből, ha átméretezéskor ügyelsz a képarányok megtartására. Ne csak a fejlécnél ügyelj erre, hanem minden oldaladon megjelenő elemnél.


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *