home /főoldal resources /kellékek tutorials /segítségek about /rólunk themes /témák order /rendelés contact /kapcsolat
Cherry
Universe
the 'verse of webdesign & style
Klónozó eszköz

Ebben a rövid segítségben most azt fogom bemutatni, hogyan helyezheted a textúráidat könnyen és egyszerűen a designodra. A szokásos módtól most eltérően fogunk eljárni az ügyben, ami annyit tesz, hogy a klónozó eszközt fogjuk használni.

Először is, ismerkedjünk meg a klónozó bélyegző eszközzel. Az eszköztárban itt találjátok meg:

Ennek az eszköznek a segítségével tudjuk ráhelyezni designunkra a textúra, vagy bármilyen más kép részletét gyorsan, és praktikusan a képünkre. A következő lépésben nyissatok meg egy képet, amit rá szeretnétek helyezni a designotokra, majd vegyétek használatba a klónozó eszközt.

Ezután a kurzorral menjetek a felület azon részére, amit át szeretnétek rakni a designotokra. Majd az ALT billentyű lenyomásával kattintsatok az aktuális felületre, amivel ki is jelöltétek azt.

A következő lépésben egy új rétegre lesz szükség, amit hozzatok is létre a Réteg»Új…»Réteg lépésekkel, vagy a Shift+Ctrl+N billentyűparanccsal. Erre a rétegre fog kerülni az adott textúra. Továbbra is maradjon kijelölve a klónozó eszköz, mivel most ezzel kell rávinnünk a designra a textúrát. Látni is fogjátok a kurzor nyomán a textúra azon részét, amit az előbb kijelöltetek.

Ezután a textúra lefixálódik, vagyis amint továbbviszitek az egeret, a textúra többi része fog megjelenni. Ezt folyamatos kattintással hozzá is adhatjátok a réteghez.

Ha felkerült a textúra azon része, amit rá szerettetek volna tenni a rétegre, akkor helyezzük el a réteget a megfelelő helyre, és adjunk hatást neki. Végeredményként pedig valami hasonlót fogunk kapni:

Köszönöm, hogy ismét velem tartottatok, remélem, tetszett ez a kis hasznos trükköcske, amit ezután bátran alkalmazhattok ti is. Ha bármilyen kérdésetek akadna, hozzászólásban bármikor feltehetitek.


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *