home /főoldal resources /kellékek tutorials /segítségek about /rólunk themes /témák order /rendelés contact /kapcsolat
Cherry
Universe
the 'verse of webdesign & style
Melyik PS verziót érdemes használni?

Az Adobe Photoshop nem meglepően a legnépszerűbb pixelgrafikus szerkesztő program. 1988-as első megjelenése óta több verzió is napvilágot látott, így felmerülhet a kérdés, hogy melyiket a legérdemesebb használni.

Számomra egyáltalán nem kérdéses, hogy mindig a legfrissebb megjelenésű változatát érdemes letölteni, és azt használni, mivel nem hiába adják ki az újabbnál újabb verziókat: ugyanis a program folyamatos fejlesztés alatt áll, egyre több funkció válik elérhetővé a képszerkesztésben, és egyre inkább arra irányul, hogy minél felhasználóbarátabb legyen. A program ezáltal egyre inkább kitágíthatja a világról alkotott képünket, hiszen a képszerkesztésben már semmi sem szab határt, megfelelő gyakorlattal és ügyességgel bármit képes lehetsz megszerkeszteni.

Emellett pedig az új verziók mind tartalmazzák a régebbiek tudását is, viszont fordítva ez nem igaz, így számítani kell rá, hogy egy régebbi változatnál bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek, mivel még nem tartalmazza a program. Ugyan személy szerint úgy vélem, a CS3-as verziótól bármelyiket használhatod, nem rendelkezel hiányt semmiben, ám ha van rá lehetőséged, akkor inkább mindig a legújabbak egyikét használd. Ezek: CS5, CS6, CC verziók

Jelenlegi legfrissebb verzió: Adobe Photoshop CC 2018
Ezt használom én jelenleg: Adobe Photoshop CC 2017