home /főoldal resources /kellékek tutorials /segítségek about /rólunk themes /témák order /rendelés contact /kapcsolat
Cherry
Universe
the 'verse of webdesign & style
Photoshop ablak beállítások

Szerettem volna mindenképpen elkészíteni ezt a segítséget, mivel gyakran merül fel ez a kérdés többetekről is. Miután telepítjük a Photoshop CS6-ot, és először megnyitjuk, akkor az ablakokat, eszközöket az alapbeállítás szerint jeleníti meg a program. Hogy ez miért baj? Mert olyan ablakok is megjelennek, amikre nem lesz szükségünk, vagy legalábbis, nem olyan gyakran, illetve némelyik szükségszerű ablakot pedig nem jelenít meg.

Nagyon szeretem a Photoshop munkaasztalát, mivel teljesen személyre szabható, hogy milyen ablakokat szeretnénk látni, illetve hol. Ráadásul bármelyik CS verzióra vonatkozik ez a dolog, ami pedig végképp előnyös, hiszen akármelyiket is töltötted le, biztos vagyok benne, hogy ugyanezt meg tudod csinálni. Íme, ilyen a Photoshopod, amikor először nyitod meg az oldalt. Nem a megszokott elrendezés, ahogy akár az én videóiban láthatod. Ezért felmerülhet a kérdés, hogy bizonyos dolgokat hogy találsz meg.

Rendkívül egyszerű dolgunk lesz. Be kell zárnunk néhány ablakot a megjelenők közül úgy, hogy a sarkukban található kis lenyithatós jelre kattintunk, majd bezárás. A kép ebben a segítségedre lesz.

Amely ablakokat feltétlen szükséges fennhagyni (többet is meghagyhatsz, saját ízlésed alapján) azok a következők: Színtár, Stílusok, Rétegek.

Ezután még van egy nagyon fontos ablak, amit mindenképpen hozzá kell adnunk: ez a Navigátor. Az ablakokat értelemszerűen mindig az Ablak menüpont alatt kezelhetitek , hozzáadhattok, elvehettek. Itt pipáljuk be a Navigátort, majd helyezzük el oldalt a következőképpen:

Ezután már csak egy lépés maradt hátra: az ablakok sorba rendezése. Én mindig fölülre teszem a Navigátort, alá a rétegeket, alulra pedig a Színtárat. Másik előnye a programnak, hogy magukat az ablakokat el is húzhatjuk a képernyő szélétől, ezáltal nagyobbá fog válni a munkaterület. Ez nagyon előnyös, főleg, ha kisebb képernyőd van.

Végül pedig érdemes elmentenünk a munkaasztalunk elrendezését, amit úgy tudunk megtenni, ha az Ablak » Munkaterület » Új munkaterület… opcióra kattintunk.

Majd a megjelenő ablakba írjuk be az elrendezés megnevezését (én a nevem írtam be, mint Brielle). Ezután a megadott név meg fog jelenni a programunk jobb felső sarkában, ahonnan mindig előhívhatjuk, ha például valamit véletlenül átrendezünk, és nem tudjuk visszacsinálni. Érdemes is használni ezt a mentési lehetőséget.

Igazából, ennyi lenne ez a rövidke kis egyszerű tipp. Én mindig ezt az elrendezést használom, mert így számomra egyszerű, és mindent megtalálok. Ha bármikor szükségem van egy új ablakra, akkor azt a menüpontból meg tudom nyitni, és használni, elrendezve a felületen. Remélem, ezek után nektek is menni fog, és el tudjátok rendezni magatoknak a saját Photoshopotok felületét.