home /főoldal resources /kellékek tutorials /segítségek about /rólunk themes /témák order /rendelés contact /kapcsolat
Cherry
Universe
the 'verse of webdesign & style
Saját Bokeh Brush készítése

Ebben a turorialban azt mutatom be, hogyan is készíthetsz saját Bokeh Brusht. A Bokeh Brush lehet bármilyen alakú, a lényeg benne a halvány középső rész, és egy erősebb körvonal. Én most egy egyszerű kör alakút fogok készíteni a segítség során.

Először is kérj be egy új lapot, a méret ne legyen túl kicsi, se túl nagy, attól függ, mekkora brush-t szeretnél. Én most 600×600-asat kértem be.

Ezután az alakzat eszközök közül válaszd ki az ellipszis alakút, hosszan rányomva az alakzatos gombra.

Majd rajzolj egy szabályos kört a fehér területre. Úgy készíthetsz legegyszerűbben szabályos kört, ha az alakzat eszközzel kattintasz egyet a rajz felületen, majd megadod a pontos méreteket (CS3-ban ez a lehetőség nem él).

Majd duplázd meg a réteget a Réteg/Réteg másolása opcióval, és kapcsold be az átalakítási vezérlőelemek megjelenítését a kijelölt rétegen (ha a mozgató eszközre kattolsz, akkor felül adja be ezt az opciót, amit pipálj be) Fontos, hogy pontosan csökkentsd le a kör méretét, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Fölül mutatja a százalékos csökkentést, legyen mindkét érték ugyanannyi.

Majd fontos, hogy az átméretezett réteg maradjon kijelölve, és úgy menj ismét az ellipszis alakzat eszközre. Fölül változtasd meg a színét egy világosabb szürkére, mint amilyen az első körünk, mert csak így lesz eltérő a körvonal.

Ezután pedig jelöld ki a négyzetes kijelölő eszközzel a kört úgy, hogy ne lógjon ki sehol sem a kijelölésből.

Ahhoz, hogy bekerüljön a brushjaid közé ez a forma, menj a Szerkesztés/ Ecsetkészlet megadására, majd okézd le a bejövő ablakot.

Így ha a brushokhoz lépsz, akkor a lista legalján meg fog jelenni a most készített Brudhod.

Csakhogy, még nem vagyunk készen, ugyanis egy Bokeh Brush-nak megfelelően kell szórodnia, így csak egyszerre egy Brush-t rak. Ehhez menj az Ecsetpanelra (ez az opció előbbi Photoshop verziókon is megjeleníthető, de ez nem bal oldalon, hanem a jobbon)

Ezután ki kell választani a bejövő ablakban a Szórás lehetőséget, és ott a csuszkát told el jobbra a szórásnál, legfelül. Így egyszerre több Brush-t is fog rakni, ha húzod az ecsetet.

Most már csak le kell menteni a végleges változatot. Ehhez a kis ablak jobb felső sarkában lévő kis lenyitható fülre menj, majd az Új ecsetkészletre.

Ezzel tulajdonképpen készen is lennénk, ki is próbálhatod a készített Bokeh Brush-t. Ha még nem tökéletes, tudsz a szóráson alakítani :) Valamint, mint azt már az elején említettem, ezt bármilyen formájúra alakíthatod :) Remélem, hasznos volt a tipp.


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *