Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X WordPress Kategóriák X

Ezúttal a kategóriákról készítettem nektek egy rövid összeállítást WordPresshez, és most be is fogom mutatni nektek ezek használatát, kódban való megjelenítését. Nagyon jó dolognak tartom a kategóriákat a WordPressben, ugyanis rettentően egyszerűen vezérelhetjük őket, és nagyon hasznosak tudnak lenni az egyes bejegyzéseknél.

 

Miért is fontosak?

Azért, mert ha megjeleníted a kategóriákat az egyes bejegyzések alatt, akkor a látogatók ezekre rákattintva könnyen böngészhetnek a hasonló cikkek között, melyek ugyanebben a kategóriában íródtak. Valamint ezek alapján sokkal egyszerűbben folyik a keresés is az oldalon (ha van kereső sávod). Cikkeinket a WordPress alapból szereti kategóriába sorolni, még ha te nem is adod meg, a felület autómatikusan hozzáadja az “uncategorized” kategóriába. Érdemes elgondolkozni rajta, hogy te is használd ezeket, ha még eddig sosem tetted.

 

Hogyan adhatom őket hozzá?

Szintén nem egy bonyolult procedúra, hiszen a Bejegyzések » Kategóriák menüpont alatt könnyedén vezérelheted őket, hozzáadhatsz, törölhetsz kategóriát. Akár egymás alá is rendelheted őket, megadhatod a fő kategóriákat, az alkategóriáknak pedig megadhatod ezeket “szülőként”. Ha egyszer kipróbálod, rá is jössz, hogy mennyire egyszerűen működnek.

Azért is szeretem a működésüket, mivel egy-egy bejegyzés írásakor is hozzáadhatsz teljesen új kategóriákat, így ha esetleg nem létezik még az adott kategória, nem kell átugranod a vezérlőjükbe, és készítened egy újat, majd emiatt frissíteni a bejegyzésedet, hogy az adott kategóriába is besorolhasd. Az biztos, hogy ez egy nagyszerű funkció.

Hogyan jelenhetnek meg ezek a bejegyzéseimben?

Ennél mi sem egyszerűbb! Csupán a következő kódot hozzá kell adnod az index.php sablonodba, oda, ahová csak szeretnéd, hiszen ez már csak rajtad múlik:

<?php the_category(' ') ?>

Ahogy látjátok, ennyi az egész lényege. Rendkívül egyszerűen vezérelheted a kategóriákat, és jelenítheted meg őket. Remélem, segítségedre szolgáltam, és ezek után te is fogod használni ezt a funkciót, ha még nem tetted. :)


x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *