Cherry Universe.
home resources tutorials about themes order
X WordPress telepítése cPanelből X

Ha valakinek fanhostingos (pl.: Flaunt) oldala van, annak telepítve van egy ilyen nagyszerű segítség, mint a cPanel, amivel vezérelni tudod weboldalad. Ebből a rendszerből lehet telepíteni a WordPresst, ezen belül is a Softaculous-ból, ahol át lehet tekinteni a telepítési folyamatot, valamint rendkívül sok mindent is tartalmaz, amit ennek a segítségével ingyen elérhetsz.

Először is, miután kézhez kaptad a domain-ed, kapsz belépési adatokat, felhasználónevet és jelszót hozzá. Az a cPaneledbe fog szólni. A cPaneled elérési útvonala pedig pofonegyszerű, hiszen csak az oldalad URL-je után kell írnod a cpanel szót. Az én esetemben ez cherryuniverse.net/cpanel. Ha Google Chrome-od van, akkor előfordulhat, hogy letiltja ezt az oldalt, ebben az esetben pedig csak engedélyezned kell az elérést. Ha minden rendben ment, megjelenik a bejelentkezési képernyő.

Ezután ha beléptél az adataiddal, akkor megjelenik a cPanel felülete. Itt csupán meg kell keresned a WordPresst, de ez nem lesz nehéz, mert csupán be kell írnod az oldalsó keresőbe, és akkor oldalt meg is jelenik, amire rá is kattinthatunk, és telepíthetjük is.

Ekkor pedig bejön a WordPress telepítése a Softaculous-ban. Ezen az oldalon láthatod a már telepített WordPress aloldalaidat is, valamint a telepítési funkciót. Csak kattints az Install gombra a telepítéshez.

A telepítési adatokat hasonlóképpen töltsd ki, ahogy a képen is látod. Az elérési URL (In Directory) üresen kell hagyni, hogyha azt szeretnéd, hogy a WordPressed a főoldalon jelenjen meg. Egyszerre több WordPresst is telepíthetsz, tehát ha mondjuk szeretnél egy külön multimedia részleget, akkor az elérési url cherryuniverse.org/multimedia lesz, tehát ezt kell beírnod az In Directory-hoz. Viszont ha a főoldalra fog kerülni az oldalad, akkor nagyon ügyelj rá, hogy a public_html mappádban ne legyen index.php fájl (FTP kapcsolódás »)! Ha van, akkor töröld ki, különben nem tudod telepíteni a WordPresst.

A többi adat megadása magától értetődő, amihez nem írtam semmit, azt ne bántsd, hagyd úgy, ahogy van. A nyelvet is állítsd be magyarra, hiszen nagy szerencsénkre már él ez a lehetőség is, használjuk is ki. Ezután csak kattintsuk rá a telepítés gombra, hogy végigfuthasson a telepítés.

Ha sikeresen telepítetted, akkor a WordPress vezérlőpultba az oldalad.com/wp-admin URL címen léphetsz be a telepítés során megadott regisztrációs adatokkal.


x Írj hozzászólást a bejegyzéshez x
Hozzászólásod csak spam ellenőrzés után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *