Mint tudjuk, akinek fanhostingos oldala van, annak telepítve van egy ilyen nagyszerű segítség, mint a cPanel, amivel vezérelni tudod weboldalad. Ebből a rendszerből kell majd telepítenünk a WordPress-t, ezen belül is a Softaculous-ból, ahol át lehet tekinteni a telepítési folyamatot, valamint rendkívül sok mindent is tartalmaz, amit ennek a segítségével ingyen elérhetsz.

 

Először is, miután kézhez kaptad a domain-ed, kapsz belépési adatokat, felhasználónevet és jelszót hozzá. Az a cPaneledbe fog szólni. A cPaneled elérési útvonala pedig pofonegyszerű, hiszen csak az oldalad URL-je után kell írnod a cpanel szót. Az én esetemben ez cherryuniverse.org/cpanel. Ha Google Chrome-od van, akkor előfordulhat, hogy letiltja ezt az oldalt, ebben az esetben pedig csak engedélyezned kell az elérést. Ha minden rendben ment, megjelenik a bejelentkezési képernyő.

Ezután ha beléptél az adataiddal, akkor megjelenik a cPanel felülete. Itt csupán meg kell keresned a WordPresst, de ez nem lesz nehéz, mert csupán be kell írnod az oldalsó keresőbe, és akkor oldalt meg is jelenik, amire rá is kattinthatunk, és telepíthetjük is.

Ekkor pedig bejön a WordPress telepítése a Softaculous-ban. Ezen az oldalon láthatod a már telepített WordPress aloldalaidat is, valamint a telepítési funkciót. Csak kattints az Install gombra a telepítéshez.

A telepítési adatokat hasonlóképpen töltsd ki, ahogy a képen is látod. Az elérési URL (In Directory) üresen kell hagyni, hogyha azt szeretnéd, hogy a WordPressed a főoldalon jelenjen meg. Egyszerre több WordPresst is telepíthetsz, tehát ha mondjuk szeretnél egy külön multimedia részleget, akkor az elérési url cherryuniverse.org/multimedia lesz, tehát ezt kell beírnod az In Directory-hoz. Viszont ha a főoldalra fog kerülni az oldalad, akkor nagyon ügyelj rá, hogy a public_html mappádban ne legyen index.php fájl! Ha van, akkor töröld ki, különben nem tudod telepíteni a WordPresst.

A többi adat megadása magától értetődő, amihez nem írtam semmit, azt ne bántsd, hagyd úgy, ahogy van. A nyelvet is állítsd be magyarra, hiszen nagy szerencsénkre már él ez a lehetőség is, használjuk is ki.

 

Igazából ennyi lenne a telepítési folyamat. Nagyon hasonló a hostingeren való telepítéshez, így ha már ott próbáltad, akkor itt pofon egyszerűnek fog tűnni. Sok szerencsét! Hozzászólásban lehet kérdezni.

 


Kérdésed van? Írj bátran!

Hozzászólásod csak jóváhagyás után fog megjelenni.

Ellenőrző kód *